ČERNÝ ČAJ - INDIA DARJEELING NURBONG BIO

Novinka
ATM08235

Svěží, květinová, silná chuť s výrazným klasickým aroma černého čaje. Špičková kvalita s vysokým podílem nejkvalitnějších lístků.

Název „Nurbong” ,značí jméno zahrady. Je odvozen od kombinace slov rostliny "Nur" proslulé svými léčivými vlastnostmi a "bong", což znamená strom v jazyce Lapcha.
Nachází se na soutoku tří řek, zahrada byla založena v roce 1870 a je jednou z prvních, která přinesla čerstvou sklizeň.
Čaj je chuťově velmi bohatý a příjemný. Barva červená a jasná.

109 Kč 218 Kč 790 Kč od 109 Kč 97,32 Kč bez DPH 194,64 Kč bez DPH 705,36 Kč bez DPH od 97,32 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu

Příprava čaje: vodou o teplotě 100°C zalejte čaj v poměru 2 dl na 1 čajovou lžičku - pokud louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte louhovat 2 minuty. Poté přeceďte. 

Darjeeling je vysokohorské město na dvoutisícovém hřebeni, s výhledem na druhou největší horu Himálaje Kančedžengu. Území patřilo původně knížectví Sikkim, v roce 1835 ho do správy získala britská Východoindická společnost. A byl to právě Brit, který v roce 1842 vysadil v oblasti první čajovníky. Za podpory vlády se o pár let později rozběhla komerční výroba vynikajících čajů. Britové vystavěli v Darjeelingu Klub plantážníků, přivedli do něj úzkokolejku a na strmých svazích vybudovali hojně navštěvované město.

Obchody s čajem najdeme v Darjeelingu na každém kroku. Je ovšem pravdou, že kvalitního čaje v nich moc nebývá. Téměř všechen nejlepší Darjeeling putuje na export. Na světě se údajně prodá kolem 100 tisíc tun tohoto čaje za rok. Přitom produkce dosahuje maxima 10 tisíc tun. Kde je to kouzlo? Postarali se o ně hojní falzifikátoři, kteří za drahý a unikátní čaj vydávají sikkimské čaje nebo nejrůznější směsi. Pravý Darjeeling je chráněn značkou, jejíž zneužití se samozřejmě trestá. Pokud je ovšem odhaleno.

Na trhu je nejvíce žádaný Darjeeling z druhé sklizně. Během května a června je v oblasti přes den příjemné teplo, ale v noci se ochladí. Přicházejí intenzivnější srážky, které vystřídá období sucha. Růst čajovníků, který byl za deště velmi rychlý, se zpomalí a v lístcích vyzrávají aromatické příchuti. Zejména je žádaný takzvaný muscatel – lahodná chuť angreštu nebo černého rybízu.

Zpracování probíhá takzvanou oxidací enzymů. Čajové lístky jsou po naškubaní rozloženy do tenkých vrstev a za přísně stanovené teploty i vlhkosti fermentují. Pak se suší, třídí a balí.

SLOŽENÍ: 100% BIO zelený čaj darjeeling

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Země původu mimo EU

Tento produkt pochází z certifikovaného ekologického zemědělství. 

BIO produkt certifikován: CZ-BIO-001

Kód Kód: 1280/DOY 1280/EKO 1280/EKO2 Zvolte variantu
Kategorie: Zelené, černé a bílé čaje - novinka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola