Nejčastěji se konzumují naklíčené. Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Složení
100 % mungo BIO
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
| Energie: | 1325 kJ / 314 kcal |
| Tuky: | 1,5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
| Sacharidy: | 42,1 g |
| z toho cukry: | 2 g |
| Vláknina: | 19,6 g |
| Bílkoviny: | 23,3 g |
| Sůl: | 0 g |
| Kód | Kód: 1655 |
|---|---|
| Kategorie: | Produkty od partnerů |
| EAN: | 8595582418999 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
