Mouka špaldová chlebová 1 kg BIO PROBIO
Chlebové mouky jsou tzv. zlatá střední cesta, něco mezi severem a jihem, mezi černou a bílou, takže mezi čím a čím? Mezi hladkou, tedy světlou a celozrnnou moukou. Chlebová mouka si zachovala část obalové vrstvy, dobře se zpracovává a k tomu ještě obsahuje podstatnou část důležitých nutričních látek pro organismus. Na pečení chleba je tou nejlepší volbou. Je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah bílkovin a chleba se z ní peče dobře v troubě i v domácí pekárně, jak z droždí, tak i kváskový.
Jaké obilí se používá při mletí chlebové a vlastně všech mouk? Část bio obilí pochází přímo z Ekofarmy z jižní Moravy. A další od farmářů, se kterými se dlouhodobě spolupracuje. Dodává se jim i osivo, a tak se má plodiny na mouky pod kontrolou už od obilky. Třeba právě u špaldy je to velmi důležité. Kvůli vyšším výnosům se začala v řadě případů pěstovat tzv. pološpalda a ta už nemá vlastnosti špaldy ryzích odrůd, její benefity.
Složení
100 % špaldová mouka chlebová BIO
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
| Energie: | 1484 kJ / 351 kcal |
| Tuky: | 1,2 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,18 g |
| Sacharidy: | 69,4 g |
| z toho cukry: | 1,5 g |
| Vláknina: | 4,9 g |
| Bílkoviny: | 13 g |
| Sůl: | 0 g |
| Kód | Kód: 1604 |
|---|---|
| Kategorie: | Produkty od partnerů |
| EAN: | 8595582420831 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
