Tato pohanková krupice je bezlepková (garance obsahu lepku do 20mg/kg). Je proto skvělou součástí jídelníčku bezlepkářů.
Pohanka je pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin, stejně jako quinoa. Udává se, že biologická hodnota bílkovin pohanky je až 86 % (Zdroj: VURV Praha, Ing. Jana Rysová), a je to odvozeno od biologické hodnoty vejce, které má hodnotu 100. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
Víte že? Specializujeme se na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně - pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanka se zpracovává v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručí se tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.
Složení
100 % pohanková krupice BIO
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
| Energie: | 1474 kJ / 378 kcal |
| Tuky: | 1,9 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
| Sacharidy: | 73,4 g |
| z toho cukry: | 0,6 g |
| Vláknina: | 3,3 g |
| Bílkoviny: | 7,6 g |
| Sůl: | 0 g |
| Kód | Kód: 1622 |
|---|---|
| Kategorie: | Produkty od partnerů |
| EAN: | 8595582418876 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
