SVATOJÁNSKÉ OŘECHY ZE ZELENÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ
Svatojánské ořechy jsou vyrobeny ze zelených, mladých nezralých, svatojánských vlašských ořechů naložených ve směsi koření, bylin a třtinového cukru. Receptura je inspirována starou moravskou recepturou, ale povýšena a upravena do dnešní doby naším kamarádem, šéfkuchařem Františkem Rakem. Postup je velmi zdlouhavý a náročný. Svatojánské ořechy se 14 dní macerují ve vodě, každý den v nové, a pak se vaří se směsí koření, bylin a třtinového cukru. Následně musí Svatojánské ořechy minimálně 5 měsíců vyzrávat.
Delikatesní kořenitá pasta originální chuti se používá v gastronomii ( k masu, plísňovým sýrům, palačinkám, pečivu, dezertům) nebo jen tak k mlsání.
SLOŽENÍ: plody ořešáku královského (ořech) 50%, bio třtinový cukr, voda, pomeranč, bio yzop lékařský, bio mandle, směs koření - bio hřebíček, bio vanilka, bio chilli, bio badyán, bio skořice, bio zázvor
200 g
Ořešák vlašský je přírodní antioxidant, přirozená obranyschopnost (imunita), hladina lipidů v krvi, normální činnost ledvin a střevního traktu.
Kód | Kód: 618 |
---|---|
Kategorie: | SEZÓNNÍ |